Vliegticket Kopenhagen [Denemarken] boek direct

Kopenhagen, gelegen in Denemarken, is de hoofdstad en grootste stad van dat land. De naam is afgeleid van Købmandshavn, wat is betekend als Koopmanshaven. Deze benaming is echter geen accurate omschrijving van de stad. Het is geen havenstad meer en ook is er weinig industrie te vinden. Kopenhagen is tegenwoordig vooral een dienstenstad. Kopenhagen is voor een deel gelegen aan de oostkust van het eiland Sjælland en bedekt daarnaast het eiland Amager met uitzicht over de Sont en over de Zweedse stad Malmö. Kopenhagen is door een brug verbonden met deze stad. Kopenhagen telde in 2004 ruim een half miljoen inwoners. De aglomeratie telt ongeveer 1,4 mln. inwoners, waarvan Kopenhagen het centrum is. Dit is ruim een kwart van de totale Deense bevolking.

 

In de 17e eeuw werd de stad onder Christiaan IV verfraaid en er zijn veel prachtige monumentale panden uit die periode bewaard gebleven. De ruime binnenstad is een echte aanrader, net als het beeldje van de kleine zeemeermin, naar het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Naast dit beeldje zijn er nog vele anderen te vinden in de stad: overal zijn standbeelden te vinden, aan openbare wegen en in vele parkjes. Ook heeft Kopenhagen veel te bieden op het gebied van kunst met een behoorlijk aantal musea.

 

Vliegtickets Kopenhagen boeken

klm KLM Vliegtickets Kopenhagen. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

sterlingVliegticket Kopenhagen. Met Sterling kun je dagelijks vliegen naar Kopenhagen vanaf Amsterdam (Schiphol). Meer informatie en boeken.

 

vliegticket kopenhagen boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Kopenhagen vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Kopenhagen

vliegticket kopenhagen
vliegen naar kopenhagen
stedentrip
hotels
rondvaart

Tips