Vliegticket Birmingham [Engeland] boek direct

Birmingham, geleging in de regio West Midlands, is een stad met ongeveer een miljoen inwoners in het midden van Engeland (Verenigd Koninkrijk). Het is, op Londen na, de grootste stad van het land. De metropool Birmingham bied werk en onderdak voor bijna 3 miljoen mensen.

De stad was ten tijde van de industriele revolutie het centrum van de Engelse metaalindustrie, getuige de bijnaam "Black Country" naar de oude rokende fabrieksschoorstenen. Tegenwoordig is Birmingham, net als omliggende steden als Dudley, Coventry en Wolverhampton, een stad met vele kantoren en veel mensen werk bied in de dienstensector. In het Black Country Museum is goed het oude Birmingham geschetst, met authentieke ambachtelijke bedrijfjes en huizen. Birmingham is enorm multiculcureel, wat de stad zijn unieke identiteit geeft. Een groot deel van de inwoners van de stad vindt zijn of haar oorsprong in het Caraïbisch gebied, Ierland of India. Bijna een derde van de stad behoort tot een etnische minderheid.

 

De stad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, waaronder vele toeristen. Het biedt een geweldige gelegenheid om inkopen te doen. Eens was het een reusachtige grauwe industriestad, tegenwoordig is het een moderne Engelse metropool met vele prachtige bezienswaardigheden.

 

Vliegtickets Birmingham boeken

klmKLM Vliegtickets Birmingham. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie

 

 

 

Vliegvelden

In het oosten van de stad ligt de luchthaven Birmingham International, met vluchten naar bestemmingen in geheel Europa en naar New York. De luchthaven heeft een spoorwegverbinding.


Bezienswaardigheden


Birmingham

vliegtickets birmingham
vliegen naar birmingham

Tips