Vliegticket Londen [Engeland] boek direct

Londen is een miljoenenstad, gelegen in het zuidoosten van Engeland (Verenigd Koninkrijk). De stad wordt, samen met Tokio, Parijs en New York, gezien als een van de vier grote wereldsteden. Londen wordt in twee gesplitst door de rivier de Theems. Het historische centrum, ook wel "The City" genoemd, is het financiële hart van de stad en Engeland, door de vestigingen van grote internationale instellingen. De tweede bijnaam is ook wel "The Square Mile", door de geringe omvang (slechts 2,7 km²). Hoewel er maar 5000 inwoners wonen, verschaft het aan vele tienduizenden een baan. De twaalf direct omliggende wijken van The City vormen gezamenlijk "Centraal Londen". De hele metropool, ruim 7,3 miljoen mensen en 1580 km² groot, wordt benaamd met de term Groot-Londen. De Underground, ook wel "The Tude" is het uitgebreide metronetwerk van Londen, wat ervoor zorgt dat de enorme stad toch nog goed bereikbaar is.

Geschiedenis van de stad

Londen werd volgende de mythologie gesticht door Brutus de Trojaan en werd daardoor "Nieuw Troje" genoemd. Dit verbasterde tot Trinovantum. De oorspong van de naam Londen zou uit "Caer Ludein" stammen, een naam gegeven aan de stad door Koning Lud. Vele legendarische verhalen zijn gesproken over het voorhistorische London maar archeologen hebben nooit hiervoor enig bewijs kunnen vinden.

 

Vliegtickets Londen boeken

 

klmKLM Vliegtickets Londen . Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Vliegvelden

Er bevinden zich vijf vliegvelden in de omgeving van Londen. Londen City Airport is gelegen aan de oostkant van de stad, waar tevens de havens zijn. Het vliegveld is aangelegd voor het financiele centrum "The City", waardoor de meeste passagiers zakenreizigers zijn.

 

Londen Gatwick ligt ten zuiden van de stad en is een zeer drukke luchthaven. De wachttijden kunnen hoog oplopen, vooral bij het inchecken. Neem daarom ruimschoots de tijd.

 

Ten westen van de stad ligt Londen Heathrow. Dit is het op twee na grootste vliegveld ter wereld, met jaarlijks bijna 70 miljoen passagiers. De reis naar het centrum kan met de metro oplopen tot 50 a 60 minuten. De trein gaat sneller, maar is driemaal zo duur. Neem ook op Heathrow ruim de tijd, doordat het inchecken er niet altijd even vlotjes verloopt.

 

De thuishaven van EasyJet is Londen Luton. Dit is een minder drukke luchthaven, maar heeft ook een beperkt aantal aansluitingen. Voor Londen Stansted geldt hetzelfde, de thuisbasis van Ryanair.

 

Andere links:

Tickets naar Londen


Bezienswaardigheden


Londen

houses of parliament
buckingham palace
tower bridge
vliegen naar londen
vliegtickets londen

Tips