Vliegticket Manchester [Engeland] boek direct

De stad Manchester is gelegen in het noord-westen van Engeland (Verenigd Koningrijk) in het graafschap Greater Manchester. Met ruim 420.000 inwoners is het de zesde stad van Engeland. In de agglomeratie Greater Manchester wonen meer dan 2,5 mln. mensen. Manchester geniet grote bekendheid door de wereldberoemde voetbalclub Manchester United. Daasnaast is er een tweede club die op het hoogste niveau van Engeland speelt: Manchester City.

 

Muziek

The Bee Gees vonden in Manchester hun thuisbasis. Ook bands als The Hollies en 10CC vonden hun oorsprong in Manchester. Manchester was in de jaren '80 en '90 van de twintigste eeuw het centrum van vernieuwing in de (Europeese) popmuziek met trendzettende bands en clubs. Enkele bekende namen zijn Buzzcocks, Oasis, Inspiral Carpets, The Stone Roses, Take That, New Order, Happy Mondays, Joy Division, Simply Red en The Smiths. Platenmaatschappij Factory Records was de grootste aanjager. Hacienda, een nachtclub, was wereldberoemd (en berucht) en werd in de jagen '90 gesloten wegens drugsproblemen en bendes.

 

Vliegtickets Manchester boeken

klmKLM Vliegtickets Manchester. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Manchester

vliegticket manchester
vliegen naar manchester

Tips