Vliegticket Parijs [Frankrijk] boek direct

Parijs, een van de vier grote wereldsteden, is de grootste stad en hoofdstad van Frankrijk. Het is tevens de zetel van het Franse parlement en van de regering. Het is een multiculturele stad met veel mensen uit de oude koloniën. Parijs wordt gesplitst door de rivier de Seine. Het is gebouwd op het Île de la Cité, maar is inmiddels enorm gegroeid en over de zeven heuvels in de omgeving verspreid.

 

Achtergrondinformatie

Julius Caesar veroverde in 52 voor Chr. de stad die wij nu Parijs noemen, maar dat de Romeinen Lutetia Parisiorum noemden. Deze naam is afgeleid van het volk de Parisii, die woonden op de eilandjes in de Seine. Strategisch gezien was dit een erg slimme zet, waar bovendien vele handelsroutes samenkwamen. Hierdoor hadden zij de mogelijkheid om te groeien in welvaart. Attilla de Hun viel de stad in 451 aan, de Parisii konden hun aanval echter afslaan, met de hulp van een meisje, Genoveva, die later patroonheilige van Parijs zou worden. Na de mislukte aanval trokken de Hunnen zich terug naar Orléans. De rechteroever van de Seine, tot dat moment een moeras, werd in de 13e drooggelegd, waardoor begonnen kon worden aan de bouw van het Louvre en de Notre-Dame. De Engelsen vielen Parijs binnen in 1420, maar werden uiteindelijk verjaagd wat een nieuwe bouwronde inluidde. Enkele overgebleven bezienswaardigheden uit die zijn de Pont Neuf en de tuinen van Luxemburg. De bestorming van de Bastille, 14 juli 1789, leidde het begin van de Franse Revolutie in. Napoleon III liet de stad tijdens zijn bewind compleet op de schop nemen. Hele wijken werden afgebroken en Parijs kreeg brede boulevards en avenues en enorme pleinen. Gevolg hiervan was dat de bevolking veel makkelijker in bedwang kon worden gehouden. De avenues uit die tijd die veel mensen zullen kennis is de Avenue des Champs-Élysées. In 1900 en 1924 was Parijs de gastheer van de moderne Olympische Spelen. De Duitsers wisten tijdens de Eerste Wereldoorlog Parijs niet te bereiken maar dit lukte hen wel in de Tweede Wereldoorlog (1940). De geallieerden wisten de stad echter op 25 augustus 1944 te bevrijden, waarbij de Fransen zelf de eer kregen om de stad in te nemen. In Europa en in de wereld is Parijs altijd een centrum van cultuur geweest.

 

Vliegtickets Parijs boeken

klm KLM Vliegtickets Parijs . Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie

 

Vliegvelden

Vliegveld Charles de Gaulle is de grootste luchthaven van Frankrijk en, na Heathrow, de tweede van Europa. Het is gelegen ten noorden van de stad.

 

De tweede luchthaven van Parijs en Frankrijk is Aeroport d'Orly, in het zuiden. Aéroport du Bourget is tegenwoordig de derde luchthaven maar ligt erg dicht bij Parijs, op slechts 6 km. De vierde luchthaven is Aéroport de Beauvais. Deze ligt op ruime afstand, ruim 50 km van het centrum, maar is vanwege haar lage kosten erg aantrekkelijk voor low cost flights.


Bezienswaardigheden


Parijs

notre dame
vliegticket parijs
vliegen naar parijs

Tips