Vliegticket Athene [Griekenland] boek direct

Athene is, naast de hoofdstad van Griekenland, het politieke, economische en culturele hart van het land. Er wonen ongeveer 3,2 miljoen mensen en het is daarmee ook de grootste stad van het land en een belangrijke plaats in Europa. Het is diverse keren gastheer geweest van de moderne Olympische Zomerspelen, voor de laatste keer in 2004.

 

De stad dankt haar naam aan de Griekse godin Pallas Athene. Zij was in vroegere tijden ook de patroon van de stad. Het beroemdste monument, de tempel het Parthenon, ligt op de heuvel de Akropolis in het centrum. Dit monument is ter ere van haar gebouwd.

 

Geschiedenis

 

Athene heeft een lange geschiedenis. De eerste bewoning op de Akropolis dateert uit al uit 3500 voor Chr. Na een lange strijd met de Perzen wonnen de Atheners de beslissende slag bij Marathon in 490 voor Chr. Hierna werd de stad in de 4e eeuw de belangrijkste wetenschaps- en kunststad ter wereld met beroemde personen als Aristoteles, Socrates en Plato.

 

De Romeinen namen in 168 voor Chr. de macht in Athene over en de stad werd hiermee onderdeel van het Romeinse Rijk. Athene blijft echter een belangrijke stad. Na de val van het Romeinse Rijk treedt echter het verval in: Goten plunderen de stad meermaals. In de 13e eeuw werd Athene ingenomen door Franse kruisvaarders, waarna de stad de de eeuw die volgt meermaals toebehoorde aan verschillende rijken. In 1458 wordt de stad ingelijfd door de Turken en zij zouden 4 eeuwen het bewind voeren. Vanaf de 18e eeuw wordt de stad een belangrijk toeristisch centrum, omdat de stad gezien werd als de wortels van de moderne beschaving. In 1829 werd Griekenland een autonoom land en Athene werd hiervan de hoofdstad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte de stad een zware tijd door, maar vooral in de laatste decennia maakt de stad een grote groei door, o.a. door het toerisme.

 

Vliegtickets Athene boeken

klm

KLM Vliegtickets Athene. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket athene boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Athene vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Athene

vliegen naar athene
parthenon
akropolis
goedkope voordelige
vliegtickets athene

Tips