Vliegticket Moskou [Rusland] boek direct

Moskou is met grote voorsprong de grootste stad en hoofdstad van Rusland, en van de voormalige Sovjet-Unie. Moskovieten is de naam van de inwoners van Moskou.

 

De stad was gastheer van De Olympische Spelen van 1980, met als enige uitzondering het zeiltoernooi wat in Tallinn werd gehouden. Moskou is de thuisstad van veel voetbalclubs, waaronder internationaal bekende als Dinamo Moskou, Lokomotiv Moskou CSKA Moskou en Spartak Moskou. Daarnaast werden in 2006 indoorwereldkampioenschappen atletiek in de stad gehouden.

 

Er is nog veel architectuur uit de tijd van de tsaren overgebleven, ondanks de communistische tijd. Het absolute hoogtepunt is het Rode Plein, 700 meter lang en 130 meter breed. Al sinds de 17e eeuw bestaat de naam Rode Plein. De vertaling van het woord rood is mooi in het Russisch. Het Kremlin, dat vanouds de zetel van de regering is, ligt direct aan het plein. Het Kremlin is een ommuurd complex van gebouwen direct rivier de Moskva geleven, op een heuvel. De meeste monumentale gebouwen dateren uit periode tussen 1400 en 1800: de Maria-Hemelvaartkathedraal, waar de tsaren werden gekroond, de kathedraal van de aartsengel Michaël, de Kleedafleggingskerk, de Verkondigingskathedraal en de Klokkentoren van Ivan de Grote.

 

Vliegtickets Moskou boeken

klm KLM Vliegtickets Moskou. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Moskou

vliegtickets moskou
universiteit
tickets moskou
vliegen naar moskou

Tips