Vliegticket Valencia [Spanje] boek direct

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de autonome regio. De stad heeft een inwonertal van 807.396 en in de agglomeratie van de stad wonen 1.832.274 mensen. Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee, en aan de rivier Turia. De stad werd gesticht in het jaar 138 v.Chr. door de Romeinen, en is de ‘geboorteplaats' van de paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken.

 

Klimaat

Valencia heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers en zeer milde winters. Het klimaat is iets warmer dan dat van Barcelona, met veel minder extremen dan steden zoals Madrid en Córdoba in het hete binnenland. De gemiddelde jaartemperatuur is 17.8 graden Celsius. Zoals in de grafiek valt te zien, is de gemiddelde maximumtemperatuur in januari 16.1 graden, en in augustus 29.6 graden. Er valt per jaar slechts 454 millimeter neerslag, maar dat gebeurt, typisch Mediterraans, zeer geconcentreerd, met name in de maand oktober.

 

Vliegtickets Valencia boeken

klm KLM Vliegtickets Valencia. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vuelingVliegticket Valencia. Met Vueling kunt u vliegen naar Malaga. De maatschappij vliegt enkele dagen per week tussen Amsterdam Schiphol en Malaga. Meer informatie.

 

vliegticket valencia boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Valencia vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Valencia

tickets valencia
kathedraal
vliegen naar valencia
vliegtickets valencia

Tips